Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε μεγάλα κομματάκια το ζεματάμε και το στραγγίζουμε. (Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς ζεμάτισμα). Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε  για 10 – 15 λεπτά.

 

  • Τοποθετούμε το σπανάκι στη γάστρα προσθέτουμε τα μπιζέλια (καθαρισμένα και πλυμένα), τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά τις μερίδες που έχουμε σοτάρει, σκορπάμε από πάνω τα κορόμηλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αν θέλουμε…. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της  και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου (μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας). Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη. Προς το τέλος βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, ώστε να ροδίσει λίγο ακόμα το κρέας.
  • Το σερβίρουμε ζεστό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών