Μπριζόλες με τυρί και ντομάτα

23 Ιουνίου 2016

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες ή χοιρινές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένο βασιλικό ή ρίγανη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 φέτες τυρί (γκούντα ή κασέρι ή γραβιέρα ή ότι έχουμε)
  • φρέσκα κλαράκια ρίγανη ή βασιλικό για στόλισμα.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς τις μπριζόλες. Τις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις γυρίζουμε να ψηθούν καλά από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί όσο ψήνονται προσθέτουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό.
‘Οταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ και τοποθετούμε από πάνω μία φέτα τυρί.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι που ψήσαμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε τις ντομάτες ολόκληρες, το χυμό τους, το βασιλικό ή τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τις ντομάτες ολόκληρες στις μπριζόλες πάνω από το τυρί. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, μέχρι να να λιώσει το τυρί και να μελώσει η σάλτσα. Στολίζουμε με τα φρέσκα κλαράκια ρίγανη ή βασιλικό και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.