Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερο… κουνέλι με φρουτένιες γεύσεις!!! Ιδανικό για τα γιορτινά μας τραπέζια!… με μοναδική νοστιμιά και καταπληκτικά αρώματα!!!

 

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει σοτάρουμε το κουνέλι γυρίζοντάς να ροδίσει απ’ όλες πλευρές. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας και τα φύλλα  δάφνης.

 

  • Σβήνουμε με το νερό όπου προσθέσαμε το ξίδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε ένα  και μισό ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και σιγοψήνουμε για 1 ώρα.

 

  • Ανοίγουμε τη χύτρα, ελέγχουμε αν έβρασε (μαλάκωσε) το κρέας, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια πορτοκαλιού τα αχλάδια και τα μήλα. Μαγειρεύουμε για 15 έως 30 λεπτά ακόμα μέχρι να μείνει με μελωμένη σάλτσα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.