Αγκινάρες σούπα βελουτέ

18 Μαΐου 2017

οι αγκινάρες… λαχανικό γεμάτο ωφέλιμες ουσίες και αντιγηραντικές ιδιότητες. Ας τις απολαύσουμε φρέσκες, δοκιμάζοντας γευστικότατες συνταγές όπως αυτή η βελουδένια νοστιμότατη σούπα…

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες (βουτηγμένες σε χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το άσπρο μέρος) ή ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ή  ½ πράσο (το άσπρο μέρος)
  • 1/4 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζ του τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • γιαούρτι
  •  άνηθο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ή πράσο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε να ροδίσουν λίγο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε  το ζωμό και το κάρυ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

 

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι μέχρι να αποκτήσει βελούδινη και παχύρρευστη υφή. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο. Αν θέλουμε προσθέτουμε κρουτόν.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.