Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ή πράσο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε να ροδίσουν λίγο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε  το ζωμό και το κάρυ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

 

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι μέχρι να αποκτήσει βελούδινη και παχύρρευστη υφή. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο. Αν θέλουμε προσθέτουμε κρουτόν.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: