Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ή πράσο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε να ροδίσουν λίγο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό και το κάρυ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι μέχρι να αποκτήσει βελούδινη και παχύρρευστη υφή. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και από πάνω βάζουμε μία κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο. Αν θέλουμε προσθέτουμε κρουτόν.