Εκτέλεση

  • Λίγη ώρα πριν μπουν για ψήσιμο τα ψάρια, ο Δημήτρης συγκεντρώνει στην ψησταριά τα κάρβουνα σε σωρό τα ανάβει βάζοντας φωτιά και σε μισή ώρα περίπου τα κάρβουνα είναι έτοιμα (πυρωμένα, κόκκινα, χωρίς να βγάζουν καπνό). Τ’ απλώνει… περιμένει λίγο για να μειωθεί ή ένταση της θερμοκρασίας, βάζει τη σχάρα να ζεσταθεί, τη λαδώνει προσεχτικά και τοποθετεί πάνω τα ψάρια ελαφρώς λαδωμένα. (Αφού μετά το πλύσιμο τους έγινε καλό στέγνωμα και αλάτισμα εσωτερικά και εξωτερικά).

 

  • Η σχάρα  μπαίνει πάνω στα έτοιμα κάρβουνα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος,  τη γυρίζει  ώστε να ψηθούν τα ψάρια καλά και από τις δύο πλευρές. (Η σχάρα που κλείνει διευκολύνει περισσότερο… ). Το ψήσιμο διαρκεί από 20΄ – 40΄  περίπου, αναλόγως  το μέγεθος των ψαριών. Κατά διαστήματα τα λαδώνει λίγο και πάντα προσέχει ώστε τα ψάρια να μείνουν ζουμερά με όλη τη γεύση και τη νοστιμιά μέσα τους… χωρίς να ξεροψηθούν και στεγνώσουν. Προς το τέλος βάζει πάνω στα ψάρια κλωνάρια δενδρολίβανου και ρίγανης να να πάρουν ωραίο άρωμα και για να μη καούν.

 

  • Σερβίρονται αμέσως μόλις βγουν από τα κάρβουνα με λαδολέμονο και δροσερές σαλάτες.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών