Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα πράσα, και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού  ή μακρόστενα κομμάτια.  Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε όπως τα πράσα. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα  κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε πάνω τα πράσα και τα καρότα.

 

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Τοποθετούμε τα ψημένα πράσα, τα καρότα και τα κάστανα σε μια πιατέλα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, με το ελαιόλαδο και το αλάτι και περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά. Προσθέτουμε το μελισσόχορτο ή το μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών