Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα, και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού.  Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε όπως τα πράσα. Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα  κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε πάνω τα πράσα και τα καρότα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ψήνουμε τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Τοποθετούμε τα ψημένα πράσα και καρότα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια. Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: