Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι για τη βάση
  • Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το μέλι στο μίξερ, μέχρι να γίνουν αφρός. Ρίχνουμε τη βανίλια και το κακάο, αυξάνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για 30 δευτερόλεπτα. Γυρίζουμε το διακόπτη του μίξερ στο ένα και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι (κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ) και τελευταίο το γάλα.

 

  • Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι Νο 16 ή 18 στρωμένο με λαδόχαρτο και βουτυρωμένο.

 

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Το βγάζουμε από το φούρνο και σε λίγα λεπτά από το ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ μαζί με το 1/3 από το γάλα αμυγδάλου για να μουλιάσει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις ζεσταθεί αρκετά, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κρύο γάλα με τη ζελατίνη, το μέλι και τη βανίλια. Κλείνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η ζελατίνη και το μέλι.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο και παρακολουθούμε…
    Λίγο πριν αρχίσει να παγώνει, όσο είναι ακόμα σαν κρέμα, τη βγάζουμε από το ψυγείο.

 

Ετοιμάζουμε την τούρτα

  • Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε  δύο ή τρεις δίσκους με κλωστή ή με μαχαίρι. Τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο ίση με τους δίσκους από παντεσπάνι σε μία πιατέλα. Βάζουμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι ως βάση στο τσέρκι.
  • (Αν θέλουμε την τούρτα μας ζουμερή ραντίζουμε τους δίσκους παντεσπάνι με κρύο σιρόπι πριν βάλουμε από πάνω την κρέμα)

 

  • Ρίχνουμε πάνω στην βάση το ένα τρίτο της κρέμας. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη βάση (δίσκο παντεσπάνι)… από πάνω τη μισή από την υπόλοιπη κρέμα… Επαναλαμβάνουνε την ίδια διαδικασία με τον τρίτο δίσκο  και τελειώνουμε με την κρέμα. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει – πήξη καλά η κρέμα για 2 – 3 ώρες περίπου. Αφού είναι έτοιμη ή λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα ανοίγοντας το τσέρκι και τραβώντας το προς τα πάνω. Αν διαπιστώσουμε ότι τα υλικά της τούρτας έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και δεν βγαίνει εύκολα το τσέρι, τότε βοηθάμε λίγο προσεχτικά με ένα μαχαίρι, το οποίο περνάμε ανάμεσα στην τούρτα και το σκεύος.

 

  • Το στόλισμα της τούρτας γίνεται σύμφωνα με τη φαντασία μας… και με τα υλικά που έχουμε…
  • Εγώ την πασπάλισα με τριμμένη καραμέλα, σπόρους από ρόδι, λίγο σιρόπι μούρο και φυσαλίδες.
  • Έγινε φανταστική την απολαύσαμε χωρίς πολλές ενοχές…

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.