Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μία λεκάνη το βούτυρο και το χτυπάμε να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάπε δυνατά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία ανακατεύοντας με ένα κουτάλι καλά μέχρι να διαλυθεί και να φουσκώσει. Αδειάζουμε το γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά απαλά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή. Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει όπως τη θέλουμε. Στην περίπτωση που είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε λίγο γάλα.

 

  • Στη συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί και τα αλείφουμε με το αβγό, χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών