Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε τρυφερά αμπελοβλάσταρα, από αμπέλι ή κληματαριά που δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα. Τα πλένουμε και τ’ αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μία λεκάνη με αρκετό νερό και λίγο ξίδι. Έτσι βοηθάμε να απομακρυνθούν τυχόν μικρά έντομα. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό σε φωτιά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε να κρυώσουν και να απελευθερωθεί όλο το άρωμά τους και οι ουσίες τους… Το αφήνουμε ένα βράδυ.

 

  • Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτήρι το οποίο έχουμε βάλει μέσα σε μπολ για να συλλέξουμε το υγρό (θα πρέπει να είναι μισό λίτρο περίπου). Τα βλαστάρια δεν τα πετάμε αν είναι αρκετά τρυφερά θα φτιάξουμε μία νοστιμότατη σαλάτα ->εδώ

 

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα  μπολ με κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά.
  • Βάζουμε 1 φλιτζ. του τσαγιού από το υγρό που συλλέξαμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και τη στύβουμε καλά. Τη ρίχνουμε στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μέλι και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε και το κρύο υγρό. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το ζελέ σε μία φόρμα ή το μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 5 ώρες μέχρι να παγώσει. Για καλύτερα αποτελέσματα το αφήνουμε ένα βράδυ.

 

  • Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρα ή τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε το ζελέ μας σκέτο ή με λίγο γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών