Εκτέλεση

  • Πλένουμε απαλά τα λουλούδια και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

 

Ετοιμάζουμε το διάφανο ζελέ

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 5-6 λεπτά.

 

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά τα 2 ποτήρια νερό μέχρι να κάψει αρκετά (δεν χρειάζεται να βράσει). Ρίχνουμε το μέλι ή τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίσουμε από το νερό και τη στύψουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει στο καυτό νερό.

 

  • Ετοιμάζουμε τα μπολάκια
  • Μοιράζουμε σε φορμάκια, μπολάκια ή ποτήρια (υπολογίζουμε να καλύπτεται με ένα έως ενάμιση εκατοστό περίπου η βάση σε κάθε φορμάκι). Αφήνουμε να κρυώσουν  και με προσοχή τοποθετούμε τα λουλούδια πάνω στο διάφανο ζελέ ανάποδα. Η καλή τους πλευρά να εφάπτεται με το ζελέ.

 

  • Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο μέχρι να πήξει το διάφανο ζελέ. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ζελέ της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα ανανά) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από το διάφανο ζελέ με τα λουλούδια και γεμίζουμε τα μπολάκια.

 

  • Ξαναβάζουμε στο ψυγείο και τ’ αφήνουμε μέχρι να πήξουν. Καλό είναι να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα ώστε να μείνουν ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη τα ξεφορμάρουμε με προσοχή. Βυθίζουμε κάθε μπολάκι σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και μετά με το πιατάκια σερβιρίσματος σκεπάζουμε το μπολ, με το ένα χέρι κρατάμε το πιατάκι και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα το μπολ μέσα στο πιατάκι με μια κίνηση. Έτσι έχει έλθει το ζελέ φρούτων από κάτω και από πάνω το διάφανο ζελέ με τα άνθη. Έτοιμο, εντυπωσιακό…να το απολαύσουμε!!!

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών