Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα σύκα από τις φλούδες και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τους τη ζάχαρη και το νερό.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά η μαρμελάδα. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη, όταν όπως ανακατεύουμε, βλέπουμε ότι αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια. Τα σφραγίζουμε με το καπάκι τους και όταν κρυώσει η μαρμελάδα τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.