Ντολμαδάκια γιαλαντζί

27 Απριλίου 2018

Υλικά

  • αμπελόφυλλα 250 γρ. περίπου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  •  2 ματσάκια κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  •  1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  1 κ.γλ. ξερό δόσμο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά της γέμισης (λαχανικά ψιλοκομμένα , ρύζι, αλάτι, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο, του βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε.

Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το βράσιμο.

Τα βάζουμε με τη σειρά, σε κύκλο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε το λάδι, νερό όσο να καλυφθούν καλά, και τα μαγειρεύουμε 40΄περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με γιαούρτι.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *