Γκουλιόπιτα αλμυρή (κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο)

15 Μαρτίου 2018

 Πολύ γευστική πίτα η γκουλιόπιτα (σημαίνει γυμνή χωρίς φύλλο). Ετοιμάζεται στη στιγμή… εύκολη λύση για όταν δεν έχουμε χρόνο. Τα υλικά δένουν τέλεια γευστικά και μας δίνουν αυτή την απλή κολοκυθοτυρόπιτα! Η συνταγή είναι της θείας Ελένης από τις Σέρρες !

Τη δοκιμάσαμε και στη γλυκιά της εκδοχή… νοστιμότατη!!! η συνταγή ->εδώ

Υλικά

  • 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομένο δυόσμο ή 1 κ.γ. ξερό (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι ή καθόλου αν η φέτα είναι αλμυρή
  • αλεύρι για το ταψί

 

  • (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο κολοκύθι)

 

Εκτέλεση

Στύβουμε καλλά την κολοκύθα με τα χέρια σας για να στραγγίσει από τα υγρά της.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος, διαμέτρου περίπου 28 – 32 εκ. Απλώνουμε καλά με σπάτουλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° – 190° C για 35΄ έως 45΄μέχρι να ψηθή και να ροδίσει.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *