Εκτέλεση

Ιδιαίτερα ντολμαδάκια με φύλλα βασιλικού! Γεμάτα άρωμα και γεύση!!!

Η διατροφή μας… το φάρμακό μας! 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης (λαχανικά – μυρωδικά ψιλοκομμένα , ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο). Ανακατεύουμε καλά,  παίρνουμε ένα – ένα φύλλο (αφού πρώτα τα ζεματίσουμε ελαφρώς),  βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε..
  • Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το βράσιμο.

 

  • Τα βάζουμε με τη σειρά, σε κύκλο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό όσο να καλυφθούν (όχι να επιπλέουν) και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 – 45΄περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με γιαούρτι.
φωτογραφία οδηγιών