Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά της γέμισης (λαχανικά ψιλοκομμένα , ρύζι, αλάτι, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο, του βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε.

Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το βράσιμο.

Τα βάζουμε με τη σειρά, σε κύκλο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Προσθέτουμε το λάδι, νερό όσο να καλυφθούν καλά, και τα μαγειρεύουμε 40΄περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Τα σερβίρουμε σκέτα ή με γιαούρτι.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών