Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό. Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό όσο να τη σκεπάζει, τη βράζουμε δέκα λεπτά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη στραγγίζουμε και αφού κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια. Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε πρώτα τα ξερά κρεμμύδια να μαραθούν και μετά ρίχνουμε το φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τη συκωταριά, σοτάρουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ρύζι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό για να βράσει λίγο το ρύζι και στο τέλος όλα τα μυρωδικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα δύο αυγά ελαφρά χτυπημένα.
Πλένουμε καλά τη σκέπη (μπόλια) με πολύ χλιαρό νερό και ξύδι και μετά την ξεπλένουμε με κρύο νερό. Την αφήνουμε να στραγγίσει καλά από το νερό και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί έτσι ώστε να εξέχει αρκετά γύρω από το ταψί (κρατάμε ένα κομμάτι από τη μπόλια για να το βάλουμε από πάνω).
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη μπόλια και αφού την τυλίξουμε με το περίσσευμα που εξέχει από το ταψί και με το κομμάτι που κρατήσαμε ώστε να σκεπαστεί καλά, χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω. Βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
1 Σχόλιο