Ζαργάνες ρολά γεμιστά

13 Οκτωβρίου 2018

Η ζαργάνα ανήκει στα ψάρια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά! Νόστιμο ψαράκι με θρεπτική αξία…

Υλικά

  • ½ κιλ. ή 10 έως 12 ζαργάνες
  • 3 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
  • 3 κολοκυθάκια φρέσκα τρυφερά, επίσης κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα και κορυφές λεμονοθύμαρου για στόλισμα στο πιάτο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις ζαργάνες και αφαιρούμε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο (μπορούμε να ζητήσουμε στο ιχθυοπωλείο να μας τις ετοιμάσουν. Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί ή πάγκο εργασίας.

 

  • Πάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε από 3 – 4 μπαστουνάκια ντομάτα και κολοκύθι, λίγο σκόρδο, λεμονοθύμαρο και αλάτι. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. (Αν περισσέψουν ντομάτες και κολοκυθάκια τα βάζουμε στο σκεύος ανάμεσα στα ρολά ζαργάνας). Εγώ μαζί με τα ρολά έβαλα και ολόκληρες ζαργάνες.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 15 – 30 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με το φούρνο μας. Βάζουμε σε πιάτο τα ρολά, περιχύνουμε  με λίγο ζουμί απ’ το ταψάκι, στολίζουμε με λεμονοθύμαρο και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.