Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε μία φέτα λεπτή από πάνω σαν καπάκι και με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε και κρατάμε ότι αφαιρούμε σε ένα μπολ.

Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές . Κόβουμε ένα καπάκι από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέσα σε ένα ταψί, βάζουμε λίγη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα, και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι, αφού προηγουμένως το έχουμε ξεπλύνει καλά, το μαϊντανό, λίγο λάδι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες (το εσωτερικό τους που βγάλαμε), ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε από 2 έως 3 κουταλιές γέμιση σε κάθε ντομάτα και πιπεριά και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα τα κενά του ταψιού, ανάμεσα από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Αν περίσσεψε γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί (στα κενά), ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μιάμιση ώρα περίπου.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών