Εκτέλεση

 

  • Αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα… γευστικότατες μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές και φέτα.

 

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαράζουμε χιαστί στην  κομμένη πλευρά, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε αρκετή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.

 

  • Τις ξεπλένουμε καλά,  τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας πιέζοντας απαλά. Τις αλείφουμε με λάδι τις  βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Πιέζουμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό κάθε μελιτζάνας να ανοίξει, σχηματίζοντας βαρκούλα.

 

  • Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και ρίχνουμε τις πιπεριές, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, 15 – 20 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

 

  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και όσο περισσέψει το αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα στις μελιτζάνες. Τοποθετούμε πάνω στις μελιτζάνες τις φέτες ντομάτας, περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών