Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε μία φέτα λεπτή από πάνω σαν καπάκι και με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε και κρατάμε ότι αφαιρούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις ντομάτες  μέσα σε ένα ταψί, βάζουμε λίγη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα, και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε το πλιγούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες (το εσωτερικό τους που βγάλαμε), ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Βάζουμε από 2 έως 3 κουταλιές γέμιση σε κάθε ντομάτα (δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω, γιατί το πλιγούρι θα φουσκώσει) και κλείνουμε με τα καπάκια τους. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στα τα κενά του ταψιού, ανάμεσα από τις ντομάτες. Αν περισσέψει γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί (στα κενά), περιχύνουμε με το  ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τη φρυγανιά και ρίχνουμε στο ταψί 1 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μιάμιση ώρα περίπου. Μετά την 1 ώρα ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα οι ντομάτες.  Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε
φωτογραφία οδηγιών