Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό από το βράδυ. Την επομένη αδειάζουμε το νερό, ξεπλένουμε τα φασόλια, τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός και μετά τα σουρώνουμε.

 

  • Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με νέο ζεστό νερό και μπαίνουν στη φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο ψιλοκομμένα, τα καρότα σε ροδέλες. Επίσης ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα,  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Το μπούκοβο αν δεν αρέσει σε όλους δεν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα… Προσθέτει όποιος θέλει στο πιάτο τουΣκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγροβράζει η φασολάδα  για μία έως μιάμιση ώρα περίπου ίσως και 2 ώρες.
  • Όσο μαγειρεύονται παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό και δοκιμάζουμε για αλάτι. Όταν η φασολάδα είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε σε ένα τηγάνι ψήνουμε το λουκάνικο για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μοιράζουμε τη φασολάδα σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το λουκάνικο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών