Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες ή μας τα καθαρίζουν στο ιχθυοπωλείο αν τα πάρουμε φρέσκα.

 

  • Σε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα καλαμαράκια.
    Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζ. του τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε για 30 – 40 λεπτά.

 

  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σιγοβράζουμε για 15 – 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
    Όση ώρα μαγειρεύεται, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών