Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τον τραχανά και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να αρχίσει να χυλώνει. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πυθμένα της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, ανακατεύουμε και αμέσως το ρίχνουμε στον τραχανά και τον σερβίρουμε.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.