Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό από το βράδυ να μουλιάσουν (δεν είναι απαραίτητο γιατί βράζουν εύκολα, γίνονται όμως έτσι πιο εύπεπτα).Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν. Πετάμε το πρώτο νερό, τα βάζουμε σε καθαρό, βράζουμε και ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, τη ντομάτα και το ελαιόλαδο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βράσουν καλά και να μείνουν με λίγο ζουμί. Αδειάζουμε τα φασόλια σε ένα βαθύ ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι το φαγητό να κάνει κρούστα.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.