Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε ολόκληρα στην κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο ζεστό. Ξαναβράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνουμε ζεστό νερό και τ’ αφήνουμε για ένα βράδυ.

 

  • Την επομένη τα στραγγίζουμε τα πορτοκάλι, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τις σκληρές ίνες και τα κουκούτσια αν υπάρχουν. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμιά τους και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους χυμούς. Βράζουμε και αν κάνουν αφρό τον αφαιρούμε. Μόλις αρχίσει το σιρόπι να δένει ρίχνουμε τη γλυκόζη και όσο είναι ακόμα αραιό πριν δέσει πολύ αλέθουμε τα πορτοκάλια με τη ράβδο. Θέλουμε να υπάρχει αρκετό σιρόπι γιατί αλέθοντας ή μαρμελάδα γίνεται πηχτή. Δεν τα κάνουμε τελείως αλοιφή, αφήνουμε να υπάρχουν μικρά κομματάκια, έτσι είναι πιό γευστική.

 

  • Όσο ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα αποστειρώνουμε τα βάζα και τα καπάκια. Όπως είναι ζεστά τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε το βάζο συντηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
φωτογραφία οδηγιών