Ντοματόρυζο το ζουμερό του Καλοκαιριού

26 Αυγούστου 2017
Ντοματόρυζο ή ντοματόσουπα…
… αγαπημένο απλό φαγητό, γεμάτο άρωμα φρέσκιας ντομάτας! Γίνεται γρήγορα και εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και νοστιμότατο. Η πεθερά μου το έφτιαχνε και ως σούπα, προσθέτοντας περισσότερο νερό… το ίδιο γευστικό και απολαυστικό.

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες, πάρα πολύ ώριμες (εδώ είναι το μυστικό της νοστιμιάς)
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  • 5 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • 2-3 κλαράκια βασιλικό

Εκτέλεση

  • Περνάμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.

 

  • Βράζουμε για 10 – 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά από τις ντομάτες και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

  • Όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10 – 15 λεπτά στην κατσαρόλα (σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα κουζίνας και όχι με το καπάκι της για να μην πέφτουν οι υδρατμοί μέσα στο φαγητό).  Μετά μοιράζουμε στα πιάτα, στολίζουμε με τα κλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.