Εκτέλεση

  • Γευστικότατη σαλάτα!!! Από μόνη της ένα κυρίως πιάτο όλο απόλαυση!!!

 

  • Καθαρίζουμε το φακόρυζο, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει για 20 έως 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε να βράσει με άλλο καθαρό νερό σε κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσουν οι φακές και το ρύζι. Στραγγίζουμε και το αφήνουμε στο στραγγιστήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.
    Βάζουμε το φακόρυζο σε σαλατιέρα ή πιατέλα. Προσθέτουμε τα τοματίνια και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και τοποθετούμε από πάνω τις αντζούγιες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ (χτυπάμε τα υλικά… μηλόξιδο ή μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι ή καθόλου γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές). Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και σερβίρουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών