Εκτέλεση

  • Πλήρες γεύμα η σαλάτα μας! Γευστική, υγιεινή, γεμάτη βιταμίνες!!!
  • Καθαρίζουμε το φακόρυζο, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε νερό να μουλιάσει για 20 έως 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε να βράσει σε κατσαρόλα με άλλο καθαρό νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να βράσουν οι φακές και το ρύζι. (Προσοχή μη λιώσουν). Στραγγίζουμε και τ΄ αφήνουμε στο στραγγιστήρι για να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

 

  • Κόβουμε το μαρούλι  με τα χέρια και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα.  Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φύλλα του  βασιλικού.

 

  • Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βαζάκι ή σέϊκερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το αλάτι και ανακινούμε πάρα πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα και τις τρυφερές κορυφές του  βασιλικού και η σαλάτα μας έτοιμη!