Εκτέλεση

χωνευτικό λικέρ!… για μετά το δείπνο… το δημοφιλές amaretto!!!

  • Απ’ τα κουκούτσια χρησιμοποιούμε την ψίχα τους. Τα σπάμε με προσοχή και συγκεντρώνουμε 50… μοιάζουν πολύ με αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, ρίχνουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 2 μήνες περίπου στον ήλιο. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.

 

  • Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης φιλτράρουμε το λικέρ με φίλτρο του καφέ ή με διπλό ή τριπλό τουλπάνι ή τούλι που θα τοποθετήσουμε σε σουρωτήρι. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και κλείνουμε καλά.

 

  • Το πίνουμε ως ποτό μόνο του συνήθως μετά το δείπνο… Επίσης το προσθέτουμε σε επιδόρπια (τιραμισού, κρέμες και παγωτά), σε κέικ και μπισκότα (όπως τα μπισκότα amaretti ), σε βάφλες ή τηγανίτες ως εναλλακτική λύση για το εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου. Και αν το βάλουμε σε όμορφα μπουκάλια… έχουμε ένα ωραίο δώρο για τους φίλους μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών