Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε ώριμα γερά νεράντζια. Τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε και τρίβουμε στο ψιλό τρίφτη μόνο το πορτοκαλί μέρος. Τις φλούδες που μένουν στα νεράντζια, δεν τις πετάμε φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού…. συνταγή ->εδώ Το ξύσμα το βάζουμε σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο ή σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε το τσίπουρο ή τη βότκα, κλείνουμε καλά και αφήνουμε για ένα μήνα περίπου σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Κατά διαστήματα ανακινούμε το βάζο (2 έως 3 φορές την εβδομάδα) και το ξαναβάζουμε στη θέση του.

 

  • Αφού περάσει ο μήνας ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τη ζάχαρη με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 4′ – 5′ λεπτά περίπου, (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει μια βράση). Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά ρίχνουμε στο σιρόπι και το χυμό από τα νεράντζια. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.

 

  • Σουρώνουμε το ποτό σε σουρωτήρι, πετάμε το ξύσμα, και σουρώνουμε για δεύτερη φορά χρησιμοποιώντας διπλό τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ.
    Βάζουμε φιλτραρισμένο ποτό σε καθαρό αποστειρωμένο μεγάλο μπουκάλι ή γυάλινο μεγάλο βάζο, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες. Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι.
    Μόλις περάσουν οι 20 μέρες το σουρώνουμε πάλι χρησιμοποιώντας φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε μπουκάλια που να κλείνουν αεροστεγώς.
φωτογραφία οδηγιών