Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και την αρμπαρόριζα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Καταλαβαίνουμε ότι έδεσε, όταν οι σταγόνες που ρίχνουμε σε ένα κρύο πιάτο στέκονται σαν κόμποι και δεν απλώνουν.

 

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο αφαιρούμε την αρμπαρόριζα, (αν χρειαστεί σουρώνουμε) και το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα μικρά μπουκάλια.

 

  • Τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο. Έτοιμο να το απολαύσουμε πάνω σε παγωτά, πανακότα και άλλες κρέμες, γιαούρτι, φρουτοσαλάτες, κρέπες, κέικ και άλλα γλυκά…

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών