Εκτέλεση
- Όσο ακόμα υπάρχει μούστος…. φτιάξτε τραγανά μουστοκούλουρα… παραδοσιακά και γευστικότατα… Συνταγή απ’ τα Μεσόγεια Αττικής!… περιοχή γεμάτη αμπελώνες από παλιά… με παράδοση στα μουστοκούλουρα, τη μουσταλευριά, και το πετιμέζι!!!για τον καφέ, το πρωϊνό, για όλες τις ώρες!…
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέσα σε μία λεκάνη και μετά ρίχνουμε το μούστο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και την αμμωνία. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε συνεχίζοντας να ρίχνουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 έως 15. Πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά, τα τοποθετούμε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 20 έως 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας και το μέγεθος που θα έχουν τα μουστοκούλουρα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σ’ ένα μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.