Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα πέταλα και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Τη βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και αφήνουμε να βράσουν για 4 – 5 λεπτά.

 

  • Αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε άλλο κρύο νερό στην κατσαρόλα με τα άνθη και το χυμό του άλλου λεμονιού. Αφήνουμε για αρκετές ώρες στο νερό… έτσι βοηθάμε να ξεπικρίσουν. Δοκιμάζουμε για το ξεπίκρισμα και αν μας ικανοποιεί μπαίνουμε στη διαδικασία ετοιμασίας του σιροπιού για το γλυκό μας, διαφορετικά αλλάζουμε το νερό και τ΄ αφήνουμε λίγο ακόμα.

 

  • Σουρώνουμε τα πέταλα τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό βρύσης τ’ αφήνουμε στο στραγγιστήρι να φύγουν τα πολλά νερά και μετά τ’ απλώνουμε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν κάπως.

 

  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα, την βάζουμε στη φωτιά και μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε τα πέταλα από τα άνθη. Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε στην κατσαρόλα για αρκετές ώρες ή μέχρι την άλλη μέρα.

 

  • Το πρωί ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε το γλυκό μας σε ένα ή δύο μικρά αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά τα τοποθετούμε στον πάγκο ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό!  Τ’  αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι.
  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών