Εκτέλεση

  • Γλυκό κουταλιού… λεμονάκι πράσινο…μικρό και τρυφερό… με ιδιαίτερο άρωμα και μοναδική γεύση!!!

 

  • Μαζεύουμε μικρά, πράσινα, τρυφερά λεμονάκια βιολογικά. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή μια βελόνα πλεξίματος ή ένα καρφί κάνουμε μία οπή (τρύπα) από το κοτσάνι ως την άλλη πλευρά. Αφού τα τρυπήσουμε όλα τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό και τα πλένουμε.

 

  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάζει καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Μετά τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και τ’ αφήνουμε για 3 – 4 μέρες μέχρι να ξεπικρίσουν. Αλλάζουμε το νερό και ρίχνουμε άλλο φρέσκο 4 έως 5 φορές την ημέρα, δοκιμάζοντας αν έχει φύγει η πικρή γεύση. Μετά τα στραγγίζουμε και τ’ απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα να απορροφήσει το επιπλέον νερό.

 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα λεμονάκια. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν ή για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τ’ αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών