Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε μικρά, πράσινα, τρυφερά νεραντζάκια, που ακόμα δεν έχουν σχηματιστεί τα κουκούτσια τους. Με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι ή ειδικό εργαλείο ή μια βελόνα πλεξίματος ή ένα μεγάλο καρφί αφαιρούμε το μέσον τους έτσι ώστε να γίνει ένα μικρό άνοιγμα (οπή, τρύπα). Αφού τα τρυπήσουμε όλα τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό και τα πλένουμε.

 

  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και να βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Μετά τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό και τ’ αφήνουμε για 5 – 6 ώρες. Αλλάζουμε το νερό και ρίχνουμε άλλο φρέσκο. Επαναλαμβάνουμε 3 έως 4 φορές ακόμα μέχρι να ξεπικρίσουν. Μπορούμε να τ’ αφήσουμε στο νερό για 2 – 4 μέρες δοκιμάζοντας αν έχει φύγει η πικρή γεύση, αλλάζοντας βέβαια το νερό με φρέσκο 4 – 5 φορές την ημέρα. Μετά τα στραγγίζουμε και τ’ απλώνουμε σε μία καθαρή πετσέτα να απορροφήσει το επιπλέον νερό.

 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να βράζει και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα νεραντζάκια. Αφήνουμε να βράσουν για 8 – 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν ή καλύτερα για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στην περίπτωση που τα νεραντζάκια είχαν μαλακώσει πολύ τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα, και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα αφού έχει πάρει μερικές βράσεις το σιρόπι ώστε να δέσει. Τ’ αφήνουμε να βράσουν λίγο με το σιρόπι και μετά μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα. Το αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή καλύτερα στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών