Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα νεράντζια και ξύνουμε τη φλούδα τους απαλά με τον πολύ λεπτό τρίφτη. (Δεν πετάμε το ξύσμα… φτιάχνουμε αρωματικό λικέρ… η συνταγή -> εδώ Χαράζουμε το νεράντζι στα τέσσερα και βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες. Τις κάνουμε ρολά και τις περνάμε με βελόνι σε κλωστή σαν κολιέ δημιουργώντας 2 ή τρεις σειρές χωριστά.

 

  • Βάζουμε τα ρολά (φλούδες) σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 10′. Στραγγίζουμε, καλύπτουμε πάλι με ζεστό νερό να συνεχίζουμε το βράσιμο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με πιρούνι ή οδοντογλυφίδα και αν πέφτουν όταν τις τσιμπίσουμε σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
    Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό.Τις αφήνουμε να μείνουν όλη τη νύχτα, φροντίζουμε όμως να αλλάξουμε το νερό 2 έως τρεις φορές για να ξεπικρίσουν.

 

  • Στη συνέχεια αδειάζουμε τις φλούδες σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για αρκετές ώρες να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5΄ – 10΄ περίπου. Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να μείνει 24 ώρες περίπου.

 

  • Τώρα βγάζουμε τις κλωστές με προσοχή και ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά  προσθέτουμε το χυμό νεράντζι. Για να καταλάβουμε, αν έχει δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο. Αν παραμείνει στρογγυλή και δεν απλώσει έχει δέσει, αν όχι, πρέπει να βράσουμε λίγο ακόμα το γλυκό μας, μέχρι να δέσει καλά.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών