Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φύλλα για τη σαλάτα, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι.

 

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε σε σέϊκερ ή στο μούλτι το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο, και το αλάτι.

 

  • Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πράσινα φύλλα, κολοκυθάκι, ντομάτες) σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το σταφύλι (αν οι ρώγες έχουν σποράκια, τις αφαιρούμε κόβοντας κάθε ρώγα με ένα μαχαιράκι στη μέση. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.

 

  • Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τις φέτες με σπάτουλα, ώστε να ροδίσουν ωραία και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε τα υλικά της σαλάτας από το μπολ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσθέτουμε  το χαλούμι το αγγούρι και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών