Skip to content
Υλικά
- 1 μέτριο μαρούλι (τα τρυφερά του φύλλα)
- 1 μέτριο άισμπεργκ
- 3 φύλλα καπουτσίνου ψιλοκομμένα (για πιπεράτη γεύση)
- 1 φλιτζ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 1 φλιτζ. φράουλες
- 1 φλιτζ. κορόμηλα
- ή ότι άλλα φρούτα θέλουμε
- 1/2 φλιτζ, γραβιέρα σε μικρά κομμάτια
βρώσιμα λουλούδια (καπουτσίνο)
υλικά για το ντρέσινγκ
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Δροσερή πράσινη σαλάτα με φρούτα… γεμάτη χρώματα, αρώματα και βιταμίνες!!!
- Πλένουμε το άισμπεργκ, το μαρούλι και τα φύλλα καπουτσίνου. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, κόβουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα στεγνώνουμε, αφαιρούμε από τα κεράσια και τα κορόμηλα τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε όλα τα φρούτα στη σαλατιέρα. Τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά.
- Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί να αναμειχθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα, τη στολίζουμε με τα λουλούδια και τη σερβίρουμε.
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.