Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερες και εντυπωσιακές οι σοκολατένιες λιχουδιές πορτοκαλιού, για δώρο σε όμορφα κουτάκια και μικρά σακουλάκια ή για τον  καφέ ή για κέρασμα γενικά.
    Ξεχωριστή γεύση  ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με τη σοκολάτα… Με αυτόν  τον  τρόπο ανακυκλώνουμε τις φλούδες από τα βιολογικά μας πορτοκάλια…

 

  • Κόβουμε τις φλούδες σε λωρίδες πλάτους περίπου μισού εκατοστού . Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα. Τη επόμενη μέρα αδειάζουμε το νερό, τις βάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε καθαρό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.

 

  • Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε άλλα 15 – 18 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.

 

  • Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις απλώνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν. Προσοχή κάτω από τη σχάρα στρώσουμε αλουμινόχαρτο ή χαρτί γιατί μπορεί θα στάζουν σιρόπια…

 

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν –μαρί πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κρατάμε τις φλούδες από τη μια άκρη και τις βουτάμε μέσα στην σοκολάτα, μετά τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, για να στεγνώσουν.
  • Για  να σχηματίσουμε τις καρδιές ενώνουμε δύο φλούδες πορτοκαλιού…

 

  • Αν θέλουμε γρήγορο στέγνωμα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Αφού παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν με προσοχή από τη λαδόκολλα. Διατηρούνται για αρκετές μέρες σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από υγρασία.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών