Εκτέλεση
-
Ιδιαίτερος χαλβάς σιμιγδαλένιος, πορτοκαλένιος με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού!
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού για 5-6 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το σιμιγδάλι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα. Την ώρα που αρχίζει να παίρνει χρώμα χρυσαφί ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Προσθέτουμε τις ζαχαρωμένες ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Τον βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε πιατέλα. Στολίζουμε με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού και ο χαλβάς είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!