• Οι φρέζιες με τα πανέμορφα και τα πολύχρωμα άνθη τους στολίζουν αυτή την εποχή τους κήπους και τα μπαλκόνια. Το άρωμά τους σκορπίζει παντού και μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία.  Η άνοιξη είναι εδώ!…

  • Δεν θέλουν ιδιαίτερες φροντίδες.  Διαλέγουμε υγιείς βολβούς και τους φυτεύουμε το Φθινόπωρο στο έδαφος ή στις γλάστρες σε βάθος 3 εκατοστά περίπου και σε απόσταση μεταξύ τους 6 – 8 εκατοστά. Προτιμούν μία θέση στον ήλιο ή και θέση με ελαφριά σκιά. Είναι ευαίσθητες στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους 0 βαθμούς. Δεν χρειάζονται υπερβολικό πότισμα. Το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα αρκούν οι βροχές ώστε να ξεφυτρώσουν από το έδαφος και να ευδοκιμήσουν. Αντίθετα η υπερβολική υγρασία είναι επικίνδυνη για το φυτό. Ανθίζουν αναλόγως των καιρικών συνθηκών προς το τέλος του Χειμώνα και νωρίς την Άνοιξη.

  • Με το τέλος της ανθοφορίας σιγά – σιγά θα αρχίσουν τα φύλλα να κιτρινίζουν και στο τέλος θα ξεραθούν. Απομακρύνουμε τα ξερά φύλλα, τις αφήνουμε στη θέση τους περιμένοντας τη βλάστησή τους το φθινόπωρο και την άνθιση τους την ερχόμενη Άνοιξη ή βγάζουμε τους βολβούς, καθαρίζουμε τα χώματα και τους αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τους φυλάμε σε χάρτινη σακούλα καλά κλεισμένη, την οποία αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος μέχρι το Φθινόπωρο που θα τους φυτέψουμε.

  • Κάθε βολβός που μένει στο έδαφος πολλαπλασιάζεται και κάθε χρόνο δίνει περισσότερα φυτά και επομένως περισσότερα όμορφα και μυρωδάτα άνθη!