• Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα…

 

 

 

  • Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή γεννιέται μέσα στο νερό. Γι’ αυτό το νερό παραμένει η κυριότερη προϋπόθεση ζωής και υγείας.

 

  • Τα παιδιά διψάνε πολύ. Οι υπερήλικες σπανιότερα. Παρ’ όλα αυτά, είναι έξυπνο να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.

 

  • Περισσότερο από το μισό βάρος του ανθρώπινου σώματος είναι νερό. Το διάφανο, άοσμο αυτό υγρό είναι συνυφασμένο με τη ζωή και κλείνει μέσα του όλα τα απαραίτητα μυστικά που χαρίζουν ζωή, υγεία και ομορφιά.

 

  • Αν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα του προσώπου σας νεανική, είναι σοφό να ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας πολλές φορές την ημέρα. Ταυτόχρονα, όμως, να πίνετε πολύ νερό και να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τα ωμά λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα. ‘Όλα αυτά περιέχουν άφθονο νερό.

 

  • Το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε την ομορφιά του δέρματος και τη ζωηρότητα του σώματος. Οι αφυδατωμένες επιδερμίδες είναι αυτές που δείχνουν πρώτες τα σημάδια του χρόνου. Αλλά και οι μύες, για να επιτύχουν σωστές καύσεις και κινητικότητα, έχουν ανάγκη από νερό.

 

  • Ιατρικά είναι γνωστό ότι μας χρειάζονται 8 ποτήρια νερό τη μέρα, για να αναπληρώσουμε τα υγρά που χάνουμε κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Προσέξτε, όταν λέμε νερό εννοούμε απλό, πόσιμο, καθαρό νερό. Καφέδες, τσάι, αναψυκτικά και αλκοολούχα πρέπει να αποφεύγονται, για τον απλό λόγο ότι προκαλούν ακριβώς το αντίθετο: αφυδάτωση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το αλκοόλ και ο καφές είναι ουσίες διουρητικές. Στην πραγματικότητα, αφαιρούν από το σώμα πολύ περισσότερο νερό απ’ ότι προσφέρουν. Το λάθος αυτό γίνεται πιο συχνά το καλοκαίρι, όπου το ισοζύγιο των υγρών είναι ακόμη πιο δύσκολο.

 

  • Γι’ αυτό ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες, μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό. Μερικοί προτιμούν τα εμφιαλωμένα νερά. ΄Ισως αυτό φανερώνει προσωπική φροντίδα. Αν το νερό της πόλης που ζείτε είναι ελεγμένο και έχει κριθεί “πόσιμο” είναι αρκετό. Τα εμφιαλωμένα νερά είναι πιο γευστικά και παρασύρουν το άτομο να πιει περισσότερο. Και αυτό κάνει καλό.

 

  • Ο ανθρώπινος οργανισμός χρησιμοποιεί το νερό για να διατηρήσει όλες τις λειτουργίες της ζωής, αλλά και για να αποβάλει πολλές τοξικές και δηλητηριώδεις ουσίες. Γι’ αυτό, σε κάθε ευκαιρία, κεράστε τον εαυτό σας ένα ποτήρι δροσερό νερό. Σίγουρα του προσφέρετε υγεία. Το νερό, αν και δεν είναι “τροφή”, παραμένει το βασικότερο στοιχείο.

 

Να θυμάστε:
Ζωή χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρξει.

 

πηγή:ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΕΕΣ&ΩΡΑΙΕΣ
βιβλίο Στεφ. Ι. Καραγιαννόπουλου
Καθηγητή Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών