Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χαμόγελου σήμερα… θυμήθηκα το άρθρο του Στεφ. Ι. Καραγιαννόπουλου Καθηγητή Παθολογίας,

“χαμόγελο η χαρά της ζωής”, στο οποίο αναφέρει:

 

Χαμογελάστε! Θα μείνετε έκπληκτη από τα αποτελέσματα. Φέρτε εσείς τη χαρά στη ζωή σας. Μην περιμένετε να έρθει μόνη της.

 

Κάντε πρωτότυπες τις καθημερινές στιγμές και συνήθειες. Μαγειρέψτε κάτι απλό και σερβίρετέ το σε καλό σερβίτσιο.

 

Κάντε δώρα στους άλλους και στον εαυτό σας, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Ντυθείτε όμορφα και μέσα στο σπίτι. Αλλάξτε τις ταπετσαρίες των επίπλων σας. Διαλέξτε κάτι πιο φωτεινό.

 

Ανανεωθείτε. Ξεφύγετε από τη ρουτίνα.

 

Κάντε αισιόδοξες σκέψεις και συναναστραφείτε με ανθρώπους νεότερους σας.Φερθείτε ευγενικά στους κλειστούς, μοναχικούς ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Μιλήστε για όσα κρατούσατε μέχρι τώρα μόνο για τον εαυτό σας.

 

Διώξτε τη σοβαροφάνεια, αλλάζοντας ακόμα και το ντύσιμό σας. Προτιμήστε μοντέρνα ρούχα.

 

Αναζητήστε τον έρωτα και ενισχύστε τις σχέσεις αγάπης.

 

Εκφράστε τα συναισθήματά σας σε όσους αγαπάτε και μην κόβετε τις γέφυρες επικοινωνίας με όσους ενδιαφέρονται για σας.

 

Διασκεδάστε. Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Διαλέξτε χώρους ψυχαγωγίας με ζωντάνια, κίνηση και γέλιο, και αφεθείτε.

 

Εκφραστείτε με χιούμορ στο σπίτι, με τους φίλους, στο χώρο της δουλειά.

 

πηγή:ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΕΕΣ&ΩΡΑΙΕΣ
βιβλίο Στεφ. Ι. Καραγιαννόπουλου
Καθηγητή Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

=========================================================================================================================================================================================================

 

 

 Ας κάνουμε το γέλιο αγαπημένη μας συνήθεια και θα κερδίσουμε  υγεία, ψυχική αλλά και σωματική. 

Το γέλιο έχει πολλά οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και σωματική μας υγεία, τα περισσότερα από τα οποία ίσως να αγνοούμε. Μπορεί με μιας να μας φτιάξει τη διάθεση και να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο, γι΄αυτό ας φροντίσουμε να γελάμε λίγο περισσότερο κάθε μέρα και να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Τα οφέλη του γέλιου για την υγεία μας

* Ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης
Το γέλιο μπορεί να μειώσει το άγχος μας. Γελώντας μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος και το στρες. Αυτό από μόνο του, μας δίνει ένα καλό λόγο για να γελάμε σε καθημερινή βάση.

* Μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Το γέλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αρθρίτιδας ενώ παράλληλα χαλαρώνει τους μύες του σώματος από την ένταση, βοηθώντας την κυκλοφορία του αιματος. και να  βοηθά να χαλαρώσουμε.

* Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου
Δεδομένου ότι το γέλιο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των Τ-κυττάρων του σώματος, οι ερευνητές πιστεύουν πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου. Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει και μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Research.

* Βοηθά το αναπνευστικό.
Όταν γελάμε εισπνέουμε περισσότερο οξυγόνο και εκπνέουμε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι οξυγονώνεται καλύτερα ο οργανισμός μας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που σε ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα οι γιατροί συστήνουν να… γελούν συχνά.

* Βελτιώνει την αγγειακή υγεία
Έρευνες έχουν δείξει πως γελώντας, τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται, διευκολύνοντας τη ροή αίματος στον οργανισμό. Η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται και η καρδιά αιματώνεται και λειτουργεί καλύτερα.

* Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Έχει αποδειχτεί πως το γέλιο αυξάνει τη βλαστογέννεση λεμφοκυττάρων και βοηθά στην τόνωση του ανοαοποιητικού και την μείωση κινδύνου για ιώσεις και άλλες λοιμώξεις.

Πηγή:womenonly.gr

Μοιράσου: