Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσει για 30 λεπτά. Αφού βράσει τη σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη σοτάρουμε σε τηγάνι με 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια με 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό και αφήνουμε να βράσουν μαζί μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10΄. Ρίχνουμε τα έντερα, τη σοταρισμένη (ροδισμένη) συκωταριά στην κατσαρόλα με τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά και σε 5΄κλείνουμε τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την ψίχα: Στο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού και ανακατεύουμε συνέχεια (σε σιγανή φωτιά) για να μη κολλήσει και καεί. Μόλις ξεροψηθεί και ροδίσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα χορταρικών και συκωταριάς. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!