Εκτέλεση

  • Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ με πράσινο καρυδάκι!!!

 

  • Για  να ετοιμάσουμε το λικέρ χρησιμοποιούμε γάντια, για να μη  βάψουν τα χέρια μας. Πλένουμε καλά τα καρύδια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και μ’ ένα μαχαίρι, τα χαράζουμε σε 2 – 3 σημεία.

 

  • Βάζουμε τα  καρύδια σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και  το κονιάκ ή τσίπουρο.

 

  • Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος  για 40. Ανακινούμε καθημερινά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά κατά διαστήματα.

 

  • Μετά από 40 μέρες είναι έτοιμο. Σουρώνουμε το λικέρ σε σουρωτήρι. Το σουρώνουμε πάλι,  χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αυτό γίνεται για  να διατηρηθεί το λικέρ αρκετό  καιρό (μυστικό της φίλης μου Μένης από την Φλώρινα).

 

  • Όταν το λικέρ μας κρυώσει, το σουρώνουμε άλλη μία φορά, το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών