Εκτέλεση
- Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ με πράσινο καρυδάκι!!!
- Για να ετοιμάσουμε το λικέρ χρησιμοποιούμε γάντια, για να μη βάψουν τα χέρια μας. Πλένουμε καλά τα καρύδια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και μ’ ένα μαχαίρι, τα χαράζουμε σε 2 – 3 σημεία.
- Βάζουμε τα καρύδια σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το κονιάκ ή τσίπουρο.
- Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος για 40. Ανακινούμε καθημερινά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά κατά διαστήματα.
- Μετά από 40 μέρες είναι έτοιμο. Σουρώνουμε το λικέρ σε σουρωτήρι. Το σουρώνουμε πάλι, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί το λικέρ αρκετό καιρό (μυστικό της φίλης μου Μένης από την Φλώρινα).
- Όταν το λικέρ μας κρυώσει, το σουρώνουμε άλλη μία φορά, το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο.
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.