Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα άνθη και αφαιρούμε τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλά τους. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά, τον κουρκουμά, την πάπρικα, τις μισές ντομάτες και το μισό λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε με προσοχή τα άνθη, τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση (μέχρι τη μέση γιατί με το βράσιμο θα φουσκώσει το ρύζι) και διπλώνουμε προσεκτικά τα πέταλα για να κλείσουν ώστε να μη βγαίνει η γέμιση κατά το μαγείρεμα. Βάζουμε τα γεμιστά άνθη σ’ ένα μικρό ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος κυκλικά με προσοχή και τα περιχύνουμε με τις και υπόλοιπες ντομάτες το μισό λάδι και το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ακόμα κουρκουμά και πάπρικα από πάνω και ψήνουμε για 50′- 60′ στο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στην αρχή σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και προς το τέλος το αφαιρούμε. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν καλά και να μη στεγνώσουν (πρέπει να μείνουν με πηχτή – μελωμένη σάλτσα, για περισσότερη νοστιμιά).