Εκτέλεση
Πλένουμε τα άνθη και αφαιρούμε τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλά τους και να μην κάνουν τρύπα. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ρύζι, τα μυρωδικά, τις ντομάτες και το μισό λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε με προσοχή τα άνθη, τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση (μέχρι τη μέση γιατί με το βράσιμο θα φουσκώσει το ρύζι) και διπλώνουμε προσεκτικά τα πέταλα για να κλείσουν ώστε να μη βγαίνει η γέμιση κατά το μαγείρεμα. Βάζουμε τα γεμιστά άνθη στην κατσαρόλα κυκλικά με προσοχή και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και μαγειρεύουμε για 45′-50′ σε χαμηλή φωτιά, αφού βάλουμε ένα πιάτο από πάνω πριν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό για να βράσουν καλά και να μη στεγνώσουν (πρέπει να μελώσει η σάλτσα τους, για περισσότερη νοστιμιά).