Εκτέλεση

  • Δροσερή μαρουλοσαλάτα μαγιάτικη. Ιδιαίτερη με τα χρώματα και την πικάντικη γεύση του καπουτσίνου!

 

  • Πλένουμε καλά  τα φύλλα, τα άνθη καπουτσίνου, τα άνθη πασχαλιάς, τα ντοματίνια και τ’ αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τον  άνηθο το μαρούλι  (ένα – ένα τα φύλλα καλά), τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον  άνηθο. Τα βάζουμε όλα σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά.

 

  • Αφαιρούμε από τα λουλούδια τους στήμονες και τα κοτσανάκια τους. Τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα φύλλα καπουτσίνου. Τοποθετούμε περιφερειακά στη σαλάτα τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.
  • Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Τη σερβίρουμε αμέσως γιατί το μαρούλι μαραίνεται πολύ γρήγορα και χάνει τη φρεσκάδα του.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.