Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα από τα κοτσάνια τους και τα μικρά φυλλαράκια. Αφαιρούμε με προσοχή από το εσωτερικό τους τον ύπερο ή στήμονα. Τα βάζουμε για μερικά λεπτά σε νερό με ξύδι, τα πλένουμε προσεχτικά για να μη διαλυθούν και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τοποθετούμε ένα ραβδάκι κεφαλοτύρι στο εσωτερικό τους και κλείνουμε τα πέταλά τους γυρίζοντας προς τα μέσα.

Ετοιμάζουμε το χυλό: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το γάλα, αλάτι πιπέρι, το δυόσμο, και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε το χυλό όπως τον θέλουμε, ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό. Αν είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο νερό και αν είναι αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Τον αφήνουμε 20′ στο ψυγείο.

Μετά βουτάμε στο χυλό ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. ‘Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι και στη συνέχεια τα σερβίρουμε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών