Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι (για πιλάφι) σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, αφού ρίξουμε στο νερό και τους κύβους ζωμό κότας. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Το βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τον κιμά. (Μπορούμε να τα ετοιμάζουμε παράλληλα).

 

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μία χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Ρίχνουμε την κανέλα το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το 1 φλιτζ. από το μηλίτη ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα κράνμπερυ, τις σταφίδες, τον υπόλοιπο μηλίτη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και εξατμιστούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε και όλους τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

 

  • Ρίχνουμε το μείγμα με τον κιμά στο ρύζι, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά, και το τοποθετούμε σε φόρμα, ή σε δίσκο σερβιρίσματος ή σε ένα βαθύ μπολ. Στολίζουμε με το μαϊντανό και το ρόδι και σερβίρουμε! Καλή επιτυχία!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών